Våga ta steget utanför din komfortzon


Att vara i din komfortzon kan vara tryggt och alldeles alldeles underbart men som de säger i din komfortzon händer det ingen magi. Din komfortzon kan definieras som ett sinnestillstånd där vi människor är lugna, är i kontroll över vår omgivning och upplever minimal ångest och stress. Sen är inte det den hela sanningen av vad komfortzon är då vi alla människor är olika och har olika nivåer för stress och ångest och därav varierar komfortzoner från person till person. Det som dock är gemensamt för de flesta av oss är att när vi befinner oss i vår komfortzon är att vi känner oss trygga och säkra samt att det ger en känsla av kontroll. Du känner att du har en balans och du upplever inte oro eller ångest. Men om du alltid befinner dig i din komfortzon och i din lilla kokong där det är tryggt och säkert kommer du med största sannolikhet att missa mycket i livet, som nya upplevelser, utmaningar och spännande chanser. Varför är det så svårt för oss att lämna vår komfortzon då? Jo för att det vi fruktar mest är att misslyckas därav undviker många att lämna komfortzonen för att utmana sig själv. Men de flesta av oss har förmågan att övervinna hinder faktiskt lyckas åstadkomma något både något nytt och fantastiskt.


Hur kan du ta dig ur din komfortzon då?


Första steget handlar om att bli medveten om vad som finns utanför din komfortzon

Vad är det du tror är värt att göra men är rädd för att göra på grund av att du kan misslyckas och bli besviken?

Rita en cirkel och skriv de saker som är obehagliga utanför cirkeln. Skriv sedan de saker du tycker är bekväma kopplade till det du vill uppnå inne i cirkeln.Den här processen låter dig inte bara tydligt identifiera dina obehag utan det som är bekvämt för dig på ett tydligt sätt.

Bli klar med vad är syftet att lämna din komfortzon, vad är det du ska uppnå genom att lämna din zon? Är syftet att söka ett nytt jobb eller är det att flytta eller vad än det är så behöver du vara tydlig med varför du ska lämna din komfortzon.

Att du ser dina misslyckande som du lär dig något av. Många av oss är så rädda för misslyckande att vi hellre skulle göra ingenting än att satsa på våra drömmar.


Var ärlig med dig själv när du hittar på ursäkter för att inte ta steget utanför din komfortzon.Säg inte "Åh, jag har bara inte tid för det här just nu." Var istället ärlig och säg "Jag är rädd för att göra detta." Skapa inte ursäkter, var bara ärlig. Du kommer att vara på ett bättre ställe att konfrontera det som verkligen stör dig och öka din chans att gå vidare.

Genom att lämna din komfortzon kommer du få nya upplevelser, du kommer att träffa nya människor och delta i aktiviteter du inte har gjort tidigare. Om du är öppen för att ta steget utanför din komfortzon kommer du att få möjligheter du kanske inte trodde var möjliga. Det finns ett citat av Neale Donald Walsh "Livet börjar i slutet av din komfortzon". Kanske är det sant och det är dags att börja leva det liv du vill ha. Med hjälp av dessa enkla tips kan du komma ett steg närmare till att våga lämna din komfortzon.


#hillholmcoachingandconsulting #businesscoach #executivecoach #onlinecoach

#coaching#utveckling #ledarskap#entreprenör #drivaeget

109 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla