Förändringens fyra rum.


När jag startade mitt företag var jag lyckligt ovetande om många saker som skulle ske under resans gång. Visst förstod jag att vägen inte skulle vara spikrak och att det skulle vara en process men addera lite covid 19 på det så inser jag nu att jag befinner mig på en helt annan plats än vad jag planerade från min start. Jag inser att jag har kommit närmare min kärna i det jag vill driva och arbeta med i mitt företag eller i en anställning. Tid för reflektion har hjälpt mig att landa i de klarheter kring mitt egna företagande och åt vilket håll jag vill gå samt att jag insett vad jag är bra på och vart min styrkor ligger. Jag har accepterat och tillåtit mig att vara i processen som tar mig framåt kring mitt företagande.

Jag har gått ifrån att när jag startade mitt företag att det kändes ja skrämmande men jag var ändå nöjd med beslutet jag tagit. Därefter har jag gått ifrån till att fundera på om detta ens är min grej till att tro att jag vill ha ett helt annat företag. En förvirring har infunnit sig de senaste två månaderna helt enkelt. Men helt plötsligt de senaste dagarna har jag börjat hitta tillbaka till min inspiration. Dels för att jag har reflekterat mycket och coachat men mest för ett spännande projekt jag ingår i med ett antal coacher.

Jag förstår nu att jag har rört mig genom förändringens fyra rum och jag har gått igenom dess fyra tillstånd; nöjdhet, självcensur, förvirring och inspiration. Och det är så vi alla gör det och i den ordningen. Känslan av inspiration föregås av en känsla av förvirring. Förvirringen i sin tur föregås av de känslor som finns i självcensuren. De känslor som finns i nöjdheten är ett resultat av inspirationen. Och så snurrar livet på. Så ja livet snurrar på och det jag landat i är egentligen att jag vill fortsätta arbeta med utveckling av människor och organisationer sen under vilket kontrakt är egentligen oväsentligt.


#hillholmcoachingandconsulting #businesscoach #executivecoach #onlinecoach

#coaching#utveckling #ledarskap#entreprenör #drivaeget

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla