Att skapa en Bucket List.Om du aldrig har hört talas om termen ”bucket list” så är det enkelt sagt en lista över vad du vill uppnå, vilka mål drömmar och erfarenheter du vill uppfylla och uppleva innan du dör. Om du inte lever efter att sätta mål eller to do lists kan risken vara att du spenderar din tid på fel saker. Titta på de saker du har gjort och de saker du planerar att göra härnäst - vad betyder de för dig om du skulle dö idag? Att ha en bucket list påminner dig om vad som verkligen är viktigt så du kan agera och ta steg emot vad du vill uppnå.

Även om du lever efter att sätta mål eller att göra-listor, är de förmodligen kopplade till ett socialt sammanhang såsom din karriär eller hälsa. En bucket list är mer en lista för att identifiera allt du någonsin har velat göra, oavsett om det är stort eller litet, målmedvetet eller slumpmässigt. Det är en lista för att planera alla höjdpunkter i DITT liv. 😀 Jag har inte för så länge sedan skapat min egen bucket list. Jag läste en artikel som Jack Canfield hade skrivit just om bucket list och jag kände att jag ville testa att skapa en egen lista. Själv lever jag efter att sätta mål och to do lists men jag hittade många nya saker jag ville göra och uppleva när jag skrev min egen lista. Det är en otroligt insiktsfull och rolig övning. Dessutom blev jag både inspirerad och motiverad över vad jag har planerat framöver för mitt liv genom att skapa en bucket list.

Syftet med att skapa den här listan är inte att du ska få någon ångest för döden. Själva poängen med att skapa en bucket list är att få ut så mycket du bara kan av livet, av varje ögonblick i din existens så att du kan leva ditt liv fullt ut. Det är en påminnelse om alla saker du vill uppnå under din tid på jorden. Och istället för att du spenderar din tid på oväsentliga saker, riktar den dig mot saker som är viktiga för dig.

Så hur skapar du din bucket list?

Om du inte har en bucket list så är mitt tips att du skapar en. Att investera i en bucket list kostar ingenting mer än tid vilket är ca 30 min till en timme. Visst det kan ta längre tid om du fastnar i att skriva ned allt men frågan är vad kan du vinna genom att göra det? Att du får tydlighet i vad du vill ha i livet och vad du vill uppnå. Om du redan har en bucket list, så är det här ett perfekt tillfälle att se över den så att den känns uppdaterad och aktuell. Du kan se om det finns nya saker du vill lägga till eller om det är något du vill ta bort för att det är inte relevant längre.


Ta nu fram penna och papper eller öppna datorn och skriv där. Jag fick tipset av @jackcanfield att använda små blanka kort att skriva på och dessa ligger nu på mitt kontor med en sak skriven på varje kort så jag kan läsa dem ofta.
Börja med att skriva ner vad som kommer till dig när du läser dessa frågor:


Tänk om du skulle dö i morgon?

Vad önskar du att du kunde göra innan du dör?

Vad skulle du göra om du hade obegränsad tid, pengar och resurser?

Vad har du alltid velat göra men inte gjort ännu?

Vilka länder, platser eller platser du vill besöka?

Vilka är dina största mål och drömmar?

Vad vill du se personligen?

Vilka resultat vill du ha?

Vilka upplevelser vill du ha / känna?

Några speciella stunder du vill bevittna?

Vilka aktiviteter eller färdigheter vill du lära dig eller pröva?

Vad är de viktigaste saker du någonsin kan göra?

Vad vill du säga / göra tillsammans med andra? Människor du älskar? Familj? Vänner?

Några specifika individer (kändisar, kända personer, världsledare) du vill träffa personligen?

Vad vill du uppnå inom de olika områdena i ditt liv: social, kärlek, familj, karriär, ekonomi, hälsa (din vikt, kondition)?

Vad behöver du göra för att leva ett liv med största mening som definierats av dig?

Kom med så många idéer du kan. Det ska vara saker du inte har gjort ännu. Om du känner att fastnat är chansen stor att du begränsar dig själv mentalt. Släpp dessa blockeringar - din bucket list är tänkt att vara en lista över allt du vill uppnå, göra, se, känna och uppleva i ditt liv.


Slutligen när du gjort din lista kom ihåg att din bucket list är en levande lista, vilket innebär att du kan fortsätta lägga till saker på den eller du kan ta bort något. Det handlar om att dina prioriteringar förändras och du vill andra saker än tidigare. Genom att att ha en bucket list blir ditt liv roligare tydligare och mer motiverande samt att det ger dig en känsla av uppfyllelse. Att ha en bucket list är både roligt och inspirerande.

Lycka till med att göra din bucket list😁


#hillholmcoachingandconsulting #businesscoach #executivecoach #onlinecoach

#coaching#utveckling #ledarskap#entreprenör #drivaeget

112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla