Att hitta din tribe.


Det här med att driva företag är ju fantastiskt spännande, men det kommer även med många utmaningar framför allt i dessa tuffa tider, vilket gör det extra viktigt att du har människor omkring dig du kan lita på. Att ha likasinnade som du kan bolla idéer med (som du vet stannar där) samt även någon som kan säga sanningen till dig om så behövs. Att ha en tribe runt om dig gör att också att du känner att du tillhör ett sammanhang, något jag kan sakna rätt rejält efter att inte vara i en anställning. Att hitta sin egna tribe kan ju ta tid, framför allt om du är nystartad som företagare men det finns ändå steg du kan ta för att skapa din egna grupp. Det första steget är att börja omge om dig med människor som du litar på och respekterar.

Börja med att ställ frågan. Fråga människor du redan litar på, känner och respekterar. Du blir förvånad över hur många som är villiga att dela med sig av sin expertis och vill gärna vara den del av din inre cirkel.

En annan del i att hitta din tribe är att se över ditt nätverk.

Vilka entreprenörer känner du, beundrar och tror att kommer att erbjuda stöd?

Det gäller både online och nätverk IRL. Börja identifiera personer från andra yrken eller branscher vars kompetens skiljer sig från dina. Att ha mångfald av tankar ger dig större möjlighet att få olika perspektiv.


Min inre krets inkluderar en redovisningskonsult, en projektledare, en grafisk designer, en kreditchef och en coach. Hur hittade jag dem då? Jag frågade när vi träffades och berättade att jag ville ha dem i min lilla tribe. Det är viktigt med olika personligheter och kompetenser som utmanar mig och ser saker ur andra perspektiv. Viktigt är också att vi har ett gemensamt synsätt på hur man driver business och att vi ser våra konkurrenter som kollegor och bjuder vi av oss själva och vårt nätverk. För mig handlar min tribe om att vi backar varandra alla dagar i veckan. De hjälper mig att lämna det bästa avtryck jag kan i denna värld.


Så det härmed att ha en egen tribe, inner cicle eller mastermindgrupp (det finns olika benämningar) är otroligt viktigt anser jag när du är egen företagare. För en sak är säker i dessa tider och då menar jag inte bara i Corona tider att det viktigaste du behöver som företagare är människor runt dig du kan lita på.
#hillholmcoachingandconsulting #businesscoach #executivecoach #onlinecoach #coaching #utveckling #ledarskap#entreprenör #drivaeget


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla