Att hitta din nisch.

Det här med att hitta sin nisch som företagare kan vara en anings utmanande. Att hitta tydlighet med vem du är och vad ditt företag står är en process.

När jag startade mitt företag Hill Holm Coaching & Consulting var mitt spektrum vem som skulle vara min kund var alldeles för bred. Jag hade inte en tydlig bild av min idealkund, vem den personer var eller företaget som jag hade som målgrupp. Nu när jag coachar framför allt egna företagare så är det oftast det mina klienter ser som den största utmaningen i sitt företagande att de inte har en tydlig nisch. En tydlig nisch betyder inte att du inte kan ha flera ben att stå på i ditt företagande men för att kunden ska förstå vad du håller på med bör man vara tydlig i sitt företagande. Att du som företagare börjar fundera på vad du faktiskt vill sälja för någonting. Vem är det du vill göra affärer med, hur gammal och vilka behov har din kund?En fälla när du är ny som förtagare är att du tänker att alla är dina kunder. Ja, det är lätt att falla i den fällan och tro att ju fler man attraherar desto fler kunder får man men där bör du tänka om. Det måste finnas en anledning att man kommer till dig. Det innebär att du måste erbjuda bättre expertis inom ditt område, större utbud inom din nisch och ett bemötande där kunden är nr ett.


Tips på frågor att ställa dig själv för att hitta just din nisch.

Inom vilket område är du expert är det tex detaljhandel, service eller projektledning?

Vem är din idealkund?

Ta reda på allt om din ideal kund

Vad har du för konkurrenter?

Lägg till dina nya insikter i ditt företagNär du har svarat på dessa frågor kommer du inte bara vara klokare du kommer även att ha hittat en tydlig profil så kunden vet vad den får när den vänder sig till dig. Du kommer då att ha lättare att bli känd inom ett område än att vara en i mängden. Din marknadsföring kommer att bli tydligare och förhoppningsvis kommer även lönsamheten att gå upp. Att få fram och hitta sin speciella nisch är en process och först och främst bör du göra det du älskar sedan låta det ta tid. Det är först då du kommer att hitta just din nisch.


#hillholmcoachingandconsulting #businesscoach #executivecoach #coaching #utveckling #ledarskap #entreprenör #drivaeget #nisch55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla