Att ha ett Business Mindset.


Att veta att du är företagare och att agera som en är två helt olika saker.


Genom att skapa en riktning i ditt företag så hjälper det dig att identifiera luckorna i ditt företag och hjälpa dig att räkna ut hur du hanterar dem.


Här är några tips om hur du utvecklar ditt sätt att se på affärer och strategier:


1. Ta hjälp: Att få hjälp eller råd är inte ett tecken på svaghet i affärer, det är ett tecken på att du vill utveckla och göra ditt företag så bra som möjligt. Det handlar om att vara strategisk och att använda ditt nätverk för att bolla tankar och idéer. Genom att använda ditt nätverks erfarenheter och inputs för att hjälpa dig framåt samt för att undvika de fallgropar och misstag de gjorde så att du kan nå dina affärsmål snabbare.


2. Konsten att sälja- och älska det: Försäljning är ofta ett laddat ord i affärer, men det är också det som sätter mat på bordet. Försäljning handlar om problemlösning, att lösa ett problem för din kund. När du inser att du löser problemen dina kunder brottas med och marknadsför dina tjänster ur den synvinkeln kommer du att skapa ett värde för dem istället för att "sälja" till dem. Genom att lyssna på dina kunder och hitta sätt att hjälpa dem - det är det säljer bäst.


3. Ha siffrorna i fokus! Om du inte tjänar pengar i ditt företag är allt du har en dyr hobby. Att utveckla ditt affärssinne innebär att du vet att du är i affärer för att tjäna men också för att tjäna pengar! Håll alltid koll på siffrorna, dina inkomster och utgifter. Att styra ekonomin är viktigt för ett framgångsrikt och lönsamt företag.


4. Säg ja och säg nej: I början av din företagsresa är det lätt att säga ja till allt, och det kan vara viktigt i början att ansluta till grupper, ta hjälp, nätverka, vara volontär etc. Men när du börjar inse värdet av din tid (var noga med att beräkna ditt timpris!) då kommer du att kunna bli mer strategisk. Du kommer då om du säger ja till saker veta vad det innebär för dig samt veta när du ska säga nej till saker som inte ger vinst eller produktivitet för ditt företag. Värdera din tid men du vet också när du ska hjälpa.


5. Utveckla : Att ha ett growth mindset hjälper dig att utveckla ditt sätt att få ett affärstänk. Personer med ett growth mindset tror att karaktär och förmågor kan utvecklas genom engagemang och övning. Var ödmjuk för lärande och affärer, se misslyckanden eller misstag som möjligheter att lära, växa och utvecklas. Behandla allt som ett experiment, att du provar - att ta alltför allvarligt på allt i ditt företag kan göra dig tveksam i affärer. Ibland måste du ta beslut att både vara modig och rädd för att nå dit du vill med ditt företag.
6. Utveckla din känsla av produktivitet: Att vara ”upptagen” när du driver företag är inte rätt strategi - det handlar om att skapa resultat. Att utveckla strategier för att vara produktiv för att hålla fokus på dina affärsmål det är skillnaden mellan ett kämpande företag och ett företag som blomstrar.


7. Var inte rädd för att ändra kurs: Om din nuvarande affärsstrategi eller nisch inte fungerar för dig, eller om du ser andra möjligheter att få ditt företag att fungera för dig inom liknande områden, ta steget i den riktningen. Testa , var öppen för nya möjligheter. Att vara fast i gamla hjulspår och inte tänka om och tänka nytt kan göra att lönsamheten och företaget inte utvecklas så våga testa nytt. Experimentera, fråga kunderna vad de tycker, be om råd för att ditt företag ska fortsätta utvecklas.


8. Dags för första steget: Ditt business mindset kan bara växa och utvecklas om du tar steg i ditt företag och lär dig av dina affärsbeslut. Ingen börjar med ett stort företag, så börja i det lilla, fortsätt sedan att ständigt utvecklas och ta steg varje dag för att skapa ett vinnande business mindset och en blomstrande verksamhet.


Om det finns något jag kan hjälpa dig med tex att bygga ditt företag, locka och behålla kunder, skapa struktur eller att sätta gränser, boka en business empower session med mig !#hilloholmcoachingandconsulting #businesscoach #affärscoach #executivecoach #onlinecoach #coaching #coach #certifierad #ledarskap #utveckling #entreprenör #drivaeget#kvinnligtföretagande #startaeget #mål #reflektion#vision #kvinnligtledarskap #utbildning #affärsutveckling #organisationsutveckling #entreprenörskap #struktur #värderingar #mentorskap #strategi #planering #glädje #engagemang #värde

80 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla